Ontdek de unieke wandelroutes vanaf de Baneberg

Tussen de heuvels van de Rodeberg, de Zwarteberg en de Mont des Cats vind je prachtige verborgen plekjes. Ze zijn verrijkt met mijmerbankjes. Je geniet er van de rust en de stilte. Niets beter dan je te laten leiden door de natuur en de geschiedenis.

De wandelpaden zijn uitgestippeld aan de hand van wandelknooppunten. Om de routes goed te kunnen afleggen, kan je ook gebruik maken van enkele wandelkaarten. 

Je kan de gedetailleerde wandelkaarten opvragen bij reservering of later verkennen in de vakantiewoning. 

Het Stiltepad (12,9 km)

De Stiltewandeling van Westouter laat toe om even te herbronnen. De uitdagende landschapswandeling doet ook een aantal nieuwe natuurgebieden aan. Wedden dat deze veelzijdige wandeling je batterijen weer helemaal zal opladen?

(bron: Toerisme Westhoek)

Tweebergenpad (7,2 km)

De Tweebergenwandelroute vertrekt vanuit de dorpskern van Westouter. Daarna wandel je naar de Sulferberg (88m) en het gelijknamige natuurreservaat. De tocht gaat verder richting Rodeberg. Eenmaal boven wacht een avontuurlijke afdaling langs het Hellegat, een diep uitgesneden dal dat grotendeels bebost is. De terugweg leidt door het Kotje Piepersbos. Je wandelt terug naar Westouter via landelijke wegen.

(bron: Westtoer)

Hyacintenwandeling (8,1 km)

De hyacintenbossen van het Heuvelland lokken jaarlijks in april en mei duizenden bezoekers, uit binnen- en buitenland. De bloeitijd van de wilde hyacinten is een uniek schouwspel dat niemand wilt missen. Je kan ook jaarlijks de hyacinten bewonderen tijdens het Hyacintenfestival. 

(bron: Agentschap Natuur en Bos)

De hyacintenwandeling Rodeberg start op 100 meter van de vakantiewoning. 

Wil je wat anders doen? Dat kan ook.

Stel je liever zelf een wandeling samen, wens je begeleiding bij een gepersonaliseerde tocht of zoek je meer uitdaging met een volwaardige hike in Heuvelland? 

Geen zorgen, want voor elk wat wils.

Stel gerust je vragen bij reservering en we helpen je graag verder.