Ontdek de uitdagende fietsroutes langs de Baneberg, Heuvelland en Frans-Vlaanderen

We weten dat deelnemen aan lange fietstochten kan afschrikken. We willen dat je zo veel mogelijk kan genieten van je (fiets)vakantie, ongeacht je voorbereiding, de weersomstandigheden of mechanische pech waarop je kan stuiten langs de uitzonderlijk mooie routes.

We stellen een beknopte lijst van websites en routes op die je kunnen verder helpen bij het plannen en hopelijk ook je schroom verminderen, terwijl je de fiets- of mountainbikevakantie voorbereidt. 

Bij de vakantiewoning kan je gebruik maken van een overdekt en afgesloten fietsberging, de mogelijkheid om fietsen af te spuiten en een fietsreparatieset.

Gent-Wevelgem - In Flanders Fields

De Baneberg is opgenomen in het wedstrijdboek van de wielerklassieker Gent-Wevelgem

De elite renners beklimmen de Baneberg tweemaal, als vijfde officiële helling na 173 kilometer koers en als achtste helling na 217 kilometer. Vervolgens trotseren zij de Kemmelberg op 5 kilometer.  

De Baneberg ligt tussen de Vidaigneberg en de Rodeberg, loopt over een afstand van 270 meter en stijgt gemiddeld aan 10% met een maximale helling van 13%. De top ligt op 140 meter hoogte .

(bron: Flanders Classics)

Hellingenroute (115 km)

De internationale Hellingenroute is een klassieker voor wielertoeristen en gewone fietsers. Trainen voor de bergen doe je op de heuvels van Heuvelland.

Overwin veertig bulten, steevast bergen genoemd en trap in totaal 115 kilometer voor een positief hoogteverschil van 1.500 meter.

(bron: Toerisme Heuvelland)

West-Vlaamse Bergenroute (45 km)

De West-Vlaamse Bergenfietsroute neemt je mee op verkenning in het Heuvelland. Deze reliëfrijke streek ten zuiden van Ieper is een gedroomd wandel- en fietsgebied. Oude getuigenheuvels drukken op het landschapsbeeld en talrijke militaire begraafplaatsen en oorlogsmonumenten herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

Deze route besteedt vooral aandacht aan het landschap en de acht dorpen van de gemeente Heuvelland. Je fietst er door Kemmel, Mesen en het provinciedomein De Palingbeek.

(bron: Westtoer)

Vintage Heuvelland fietsroute (24 km)

Heuvelland is goed voor 14% van de totale wijnproductie in België, omgerekend zijn dat zo’n 100.000 flessen op jaarbasis. Hoog tijd dus om dit nog jonge terroir van nabij leren kennen.

De Vintage Heuvelland fietsroute brengt je langs wijngaarden, een tiental wijndomeinen en laat je genieten van het prachtige landschap in deze westelijke uithoek van het land.

Enthousiaste wijnboeren spreken vol trots over hun wijnranken en de unieke bodem waar de Heuvellandse wijn zijn smaak grotendeels aan te danken heeft. Al fietsend kan je proeven van het wijnverhaal in de Westhoek.

(bron: Toerisme Westhoek)

Wil je wat anders doen? Dat kan ook.

Stel je liever zelf een fietstocht samen, wens je begeleiding bij een gepersonaliseerde tocht of zoek je meer uitdaging met een volwaardige mountainbiketoer? 

Geen zorgen, want voor elk wat wils.

Stel gerust je vragen bij reservering en we helpen je graag verder.

Interessante websites

Jouw website toevoegen? Dat kan. Stuur een bericht naar info@baneberg.be