Huisreglement voor vakantiewoning Baneberg in Westouter, Heuvelland

We verhuren in een sfeer van wederzijds respect. We richten ons op groepen fietsers, wandelaars en families, die de mooi gelegen vakantiewoning als uitvalsbasis gebruiken voor het ruim aanbod aan outdoor activiteiten in Heuvelland en de ruimere Westhoek of die genieten van de nabije natuur en bijhorende rust. Geen (vrijgezellen)feesten of studentenverenigingen. 

Er zijn geen huisdieren toegelaten en het is verboden te roken in de volledige woning. Bij reservering dien je in te stemmen met het huisreglement en de algemene huurvoorwaarden.

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

Reserveren en betaling

Een reservering gebeurt via e-mail. Hiermee aanvaard je alle huurvoorwaarden en het huisreglement.

Alvorens je boeking definitief wordt, heb je de volledige huurprijs tijdig betaald – met vermelding van je volledige naam en periode – en dien je een bevestigend antwoord van de verhuurder te ontvangen voor je gewenste periode. Bij niet tijdige betaling heeft de verhuurder het recht om de vakantiewoning voor de desbetreffende periode onmiddellijk opnieuw te huur te stellen.

Een cadeaubon is enkel geldig voor de afgesproken data. Een cadeaubon wordt na het verlopen van deze periode niet terugbetaald. 

Huurwaarborg

Je betaalt een huurwaarborg van 250,00 euro, alvorens je de vakantiewoning in gebruik mag nemen. De huurwaarborg betaal je bij aankomst (voor aanvang van de huur).

Verhuurperiode

De intrek in de vakantiewoning gebeurt op de eerste dag van de huurperiode vanaf 17.00 uur, tenzij anders is overeengekomen. Indien je om uitzonderlijke reden de woning vroeger wenst te betrekken, laat je dit steeds telefonisch weten. Het vertrek uit de vakantiewoning gebeurt op de laatste dag van de huurperiode om 10.00 uur ‘s ochtends.  

Onderverhuring en overdracht

Onderverhuring en overdracht aan derden van de huur is niet toegelaten.

Bestemming en gebruik

Het is niet toegestaan om de vakantiewoning met meer dan 10 personen te bewonen. Zo ook geen tenten, caravans, motorhomes. Indien dit aantal wordt overschreden, wordt per extra persoon 25% van de huurprijs aangerekend en zal dat worden ingehouden van de waarborg.

Netheid en schade

De verhuurder hecht een groot belang aan de netheid van de vakantiewoning. Beschadigingen meld je aan de verhuurder. Ongelukjes kunnen zich voordoen, maar onmiddellijke herstelling voorkomt ergere schade. Je bent verantwoordelijk voor de vakantiewoning en haar inhoud, en wordt verwacht deze te gebruiken als een goede huisvader.

De verhuurder behoudt zich steeds het recht voor de overeenkomst te beëindigen en je uit de vakantiewoning te laten zetten, wanneer je ernstige schade aan de vakantiewoning hebt berokkend.

In de woning geldt een niet-roken beleid. Buiten de vakantiewoning is roken toegestaan op voldoende afstand van het aanpalend bos, maar je verwijdert te allen tijde de sigarettenpeuken vooraleer je de vakantiewoning verlaat. Huisdieren (klein of groot) zijn niet toegestaan.

Gebruik van water, elektriciteit en gas

Normaal gebruik van water, elektriciteit en gas zijn inbegrepen in de huurprijs. Ga duurzaam om met water en energie. Het is niet toegestaan van elektrische voertuigen op te laden.

Abnormaal water- of energieverbruik wordt ingehouden van de waarborg.   

Annulering

Bij annulering tussen 150 dagen en 30 dagen voor aanvang van de huurperiode rekenen we een annulatievergoeding van 25% van de huurprijs. Bij annulering tussen 30 dagen en 10 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt 50% van de huurprijs in rekening gebracht. Bij annulering binnen de 10 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt de volledige huurprijs ingehouden. Je zorgt zelf voor een eventuele annuleringsverzekering.

Aansprakelijkheid

De huurder is aansprakelijk voor iedere schade die door zijn fout of nalatigheid wordt veroorzaakt, alsook voor iedere schade voortvloeiend uit het niet naleven van zijn contractuele verplichtingen. Je bent eveneens aansprakelijk voor de schade die de medereizigers en de personen die je in de vakantiewoning binnenlaat, veroorzaken. Je bent tevens aansprakelijk voor ongelukken in en rond de vakantiewoning. De verhuurder is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen. Extra voorzichtigheid is geboden voor valgevaar in de sanitaire ruimte.

Toegang in en rond de vakantiewoning

Het is niet toegestaan om vrijgezellenfeesten, feesten en dergelijke te organiseren in de vakantiewoning. Bij problemen is de verhuurder steeds telefonisch te bereiken.

Accommodatie

Een overzicht van de faciliteiten en foto’s van de vakantiewoning staan vermeld op de website.

Fietsen

Fietsen worden gehuurd via derden.

Bij vertrek

Gelieve de vakantiewoning in nette staat achter te laten. Dit betekent het huis veegschoon te maken en alle huisraad net afgewassen en opgeborgen in de kasten. Alle afval dien je in vuilniszakken buiten zetten. Glas dien je zelf mee te nemen naar de glascontainer. Eveneens het terras netjes achterlaten door onder meer de stoelen te stapelen en desgevallend de parasols op te bergen.

Toepasselijk recht en bevoegdheid

Het Belgisch recht is toepasselijk op de huurovereenkomst. Eventuele geschillen welke niet in der minne kunnen worden geregeld, zullen voorgelegd worden aan de bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Ieper, zijnde de ligging van de vakantiewoning.

Met dank alvast voor je begrip. 

BIJZONDERE VOORWAARDEN INZAKE HYGIËNE EN VEILIGHEID IN KADER VAN CORONAMAATREGELEN (TIJDELIJK)

Om de veiligheid van de huurder(s), bezoekers en verhuurder te garanderen, respecteert iedereen te alle tijde de Covid-19 (voorzorgs)maatregelen.

Bij aankomst en vertrek neemt de verhuurder en huurder volgende extra maatregelen in acht :

  • dragen van mondmasker  
  • ontsmetten van sleutels 
  • bewaren van 1,5 meter afstand
  • handen wassen en/of ontsmetten
  • wettelijk toegelaten aantal personen